Виж празничното работно време за доставка

Често задавани въпроси (FAQ)

Колко устойчиви са точно продуктите на Retap?

Независимо проучване, направено от Carbon Footprint Ltd, показва, че е възможно да се спестят 17,9 kg CO2e всяка година, когато се използва Retap бутилка вместо стандартна 0,5 L PET пластмасова бутилка. След презареждане на Retap бутилка девет пъти, въздействието върху околната среда ще бъде по-ниско в сравнение с използването на една пластмасова бутилка за вода за еднократна употреба.

Колко устойчиви са точно капачките Retap?

Капачките Retap са 100% безопасни и подходящи за повторна употреба. Стандартните капачки са изработени от термопластичен еластомер (TPE), който е материал, напълно без PVC, бисфенол А (BPA) и фталати. Подбран е внимателно този материал, поради ниското му въздействие върху околната среда и поради неговите физически способности.

Производството на продуктите Retap устойчиво ли е?

Капчките Retap се произвеждат в Дания, а бутилките, гарафите и чашите за вода Retap се произвеждат в Европа. Това означава, че продуктите се произвеждат в близост до централата и по този начин се свежда до минимум транспорта, доколкото е възможно.

Защо Retap бутилката е по-добра алтернатива от бутилка от стомана например?

Първото нещо е, че можете да видите водата, която пиете, което е за предпочитане за много хора (стъклото е прозрачно). Стъклените продукти Retap са изработени от боросиликатно стъкло, което е много издръжливо и отговаря на най-високите хигиенни стандарти. Това е чист материал без олово или кадмий и не може да замърси водата ви. Следователно, той е 100% безопасен за вашето лично здраве.

Защо Retap избра TPE като материал за капаците, а не силикон, когато се стремите да намалите пластмасовите отпадъци?

Retap избра термопластичен еластомер (TPE) за капаците, тъй като не съдържа PVC, бисфенол А (BPA) и фталати. Подбрахме внимателно този материал поради ниското му въздействие върху околната среда и поради неговите физически способности. TPE също изисква много по-малко енергия за производство в сравнение със силикона.

Сложих капачката Retap в съдомиялната машина, но все още мирише лошо?

Препоръчваме Ви да използвате оцет, когато го почиствате, тъй като оцетът премахва миризмата. Можете също да оставите капачката да лежи една нощ в смес от оцет/вода и да почистите с топла вода и сапун на следващия ден. Повторете, ако е необходимо.

Как да почистя продуктите Retap без съдомиялна?

Препоръчваме Ви да използвате четка за бутилка, топла вода и неутрален сапун, когато почиствате вашите продукти Retap.

Могат ли продуктите на Retap да бъдат рециклирани в края на живота си?

Предлагаме Ви да рециклирате Вашия счупен продукт Retap в контейнер за стъкло, за да запазите въздействието върху околната среда до минимум. Всички TPE капачки и ръкави могат да бъдат рециклирани като пластмаса.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас