За нас

За нас

История

 

Продуктите Retap са дело на трима датски ентусиасти, които мечтаят да направят света по-добър, като помогнат на хората да намалят пластмасата в ежедневието си. Първоначално са повлияни от четенето за пластмасовите острови в океаните, състоящи се главно от пластмасови бутилки.

 

С приключването на срещата на ООН за климата през 2009 г. в Копенхаген (COP 15) основателите осъзнават по-добре негативното въздействие на бутилираната вода върху околната среда. Те чувстват, че трябва да се направи нещо, така че се надяват да проектират бутилка, която е специално предназначена за пиене на чешмяна вода. През 2009 година те се обединяват и опитват да изобретят най-добрата до момента в света стъклена бутилка за вода - като материал, форма, технология, екология. Една година и много дизайни по-късно, през лятото на 2010 г., пускат Retap Bottle. Тя прилича много на капка вода и заслужено е отличена с няколко световни награди за дизайн и екология - The Red Dot Design Award и Promotional Gift Award през 2011 г, както и Good Design Award през 2012 г. и ECO SKANDINAVIAN AWARD.

 

Оттогава към продуктовата гама на Retap са добавени повече размери на бутилки и аксесоари за бутилки, заедно с гарафа и чаши за вода. Продуктите на Retap се продават в повече от 60 страни по света.

 

 

Визия

 

Визията на Retap е да елиминира замърсяването и отпадъците, създадени от пластмасови бутилки за еднократна употреба. Вярваме, че най-добрият начин за пиене на вода е чрез презареждане на съдове за многократна употреба с вода от чешмата. 

 

През 2019 г. Retap отбеляза 10-годишнината на компанията. Днес - повече от десетилетие след като идеята за създаване на устойчива бутилка за вода се появи за първи път - смятаме, че всеки трябва да направи всичко възможно, за да сведе отпечатъка върху околната среда до минимум.

 

 

Устойчивост

 

Устойчивостта се свежда до връзката между хората и околната среда. Всяко малко действие има въздействие или следствие. За да действаме наистина устойчиво, трябва да променим начина си на живот. Това може да звучи грубо, но е факт. Не е нужно да правим всичко наведнъж, но малките стъпки са по-добри от никакви стъпки. Планетата не може да чака, нито ние.

 

Водата е същността на живота и не трябва да се експлоатира по начин, който вреди на околната среда. Пластмасата е един от най-големите грешници. Той има отрицателно въздействие върху околната среда и представлява неотложна, бързо нарастваща заплаха в световен мащаб. Един милион пластмасови бутилки за еднократна употреба се купуват всяка минута. Производството и транспортирането на пластмасови бутилки за вода за еднократна употреба струва огромни количества енергия. Голяма част от пластмасовите бутилки за еднократна употреба се озовават в океаните. Ако този модел продължи, до 2050 г. в океаните ще има повече пластмаса, отколкото риба.

 

 

Продукти

 

Лесни за почистване и повторна употреба

 

Продуктите на Retap са подходящи за съдомиялна машина, микровълнова печка и хладилник. Те са проектирани без ръбове, което прави много трудно натрупването и растежа на бактериите. Съдовете за напитки се почистват лесно на ръка или в съдомиялна машина и всичко е направено за повторна употреба.

 

Издръжливо, леко и рециклирано стъкло

 

Продуктите Retap са направени от изключително издръжливо боросиликатно стъкло – същото се използва и в лаборатории и за висок клас кухненски съдове. Освен това боросиликатното стъкло отговаря и на най-високите хигиенни стандарти – то е чист материал без олово или кадмий, което го прави напълно безопасно и не замърсява водата, която пиете. Аксесоарите към тях - капачки, калъфи и др. също са  изработени от екологични материали и технологии при изработката им -  биоразградими, подходящи за многократна употреба, BPA-free, не съдържат Бисфенол А.

 

Този тип стъкло е термоустойчиво и леко, което прави продуктите Retap функционални, леки и по-устойчиво на температурни разлики в сравнение с обикновеното стъкло. То е закалено в пещи при много висока температура, което го прави доста здраво и съответно подходящо и за малки деца.

 

Дори в случай на счупване, боросиликатното стъкло остава на големи парчета. В критични ситуации боросиликатното стъкло се пука, а не се разбива на парчета. Това прави стъклото много устойчиво, както и подходящо за горещи напитки и ледени напитки - изделията отлични и за лятото, и за зимата.

 

Продуктите са удобни за държане, запечатани срещу разливане, а награденият дизайн гарантира, че ще се насладите на всяка глътка вода.

 

Виж нашите продукти